Om Reinfeldt kom ur skuggorna

Då kanske vi skulle få se samme Reinfeldt som skrev boken ”Det sovande folket”. Frågan är om det skulle vara bra för alliansen. Eller för alliansregeringen. Frågan är om det inte skulle diskvalificera moderaterna från regeringsdeltagande.

Så i själva verket har kanske Fredrik Reinfeldt en diskret framtoning så att han inte ska riskera regeringen med sina extrema åsikter. Jag tror nämligen inte han förändrats så mycket rent åsiktsmässigt som det ibland verkar.

I den boken skriver han bland annat:

Välfärdsstaten är en omöjlig konstruktion. De som kortsiktigt vinner överröstar alltid de som långsiktigt har att betala. Överge den generella välfärdspolitiken och sluta att uttala löften om att välfärden kan garanteras politiskt. Politiker skapar inga resurser och kan därför inte heller ställa ut löften om resursernas fördelning.

och:

Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd

(citaten tagna från Wikiquote)

Personligen skulle jag inte ha något emot att han idag sa såna vidriga saker. För det skulle innebär att han inte hade en chans att bli vald igen. Men självklart skulle jag också kritisera honom om han yttrade sådana människoföraktande åsikter.

Grejen är emellrtid den att jag tror att han faktiskt har sådana åsikter. Regeringens föraktfulla politik mot de som har det sämst tyder på det. Men de försöker låta bli att säga det rakt ut. För att inte vara slagna på förhand.

Så för mig får gärna Reinfeldt komma ut ur garderoben och vissa vilken hycklande människoföraktande person han innerst inne verkar vara. Han kanske i själva verket är den ulv i fårakläder en del misstänkte redan i valet 2006.

Reinfeldt

Bloggat: Jinge,
Borgarmedia: SVD
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements