Lita inte på Lugna Gatan

I Göteborg har det visat sig att Lugna Gatan bland sina anställda har haft personer som är medlemmar i kriminella nätverk. Jag skrev om detta för ett tag sedan och nu har Göteborgs-Posten tagit upp tråden:

Mitt under höstens uppgörelser mellan Asir och Bandidos, arbetade en av gängmedlemmarna inom organisationen Lugna Gatan i Bergsjön. Han skulle fungera som ett föredöme bland ungdomar i förorten.

Den kille som GP skriver om ingick i gangtsernätverket Asir och jobbar inte längre för Lugna Gatan. Men det finns all anledning att tro att det finns andra personer inom Lugna Gatan som också tillhör gangstergängen. Inte bara i Göteborg, utan förmodligen även på andra ställen.

Så länge kommuner köper tjänster av Lugna Gatan är alltså risken den att man betalar lön direkt till gangstergängsmedlemmar. Man underlättar gängens möjligheter att rekrytera och växa. Det finns därför ingen anledning för kommuner att upprätthålla kontakten med eller lita på Lugna Gatan. Utan det bästa är att avbryta allt samarbete omedelbart. Annars kan inte gangstergängen bekämpas effektivt. Istället hamnar våra skattepengar direkt i gängens fickor. Inte bra alls. Även Fryshusets samarbete med Lugna Gatan borde avbrytas med tanke på det som hänt och händer i Göteborg.

Det är ju inte heller lämpligt att använda gangstergäng och gangstergängsmetoder för att hålla lugnt i skolor.

Borgarmedia: SVD, SR
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements