ICA kan hjälpa polisen

ICA-chefen säger att de inte har sanktionsmöjligheter och inte kan agera mot handlarna. Det är naturligtvis bara dumheter. De vet vilka handlare som fuskar eller kan utan problem ta reda på det. Detta kan de meddela polisen så att de aktuella handlarna kan straffas. Dessutom kan de vägra leverera varor till de handlare som beter sig ovarsamt och olagligt med livsmedel. Så nog kan ICA centralt agera om de bara vill.

Problemet är kanske att de inte vill, för de, liksom handlarna, tjänar stora pengar på fusket och olagligheterna. Vilkte ju är själva meningen med kapitalismen. Att maximera profiten i företagen. Kapitalismen som sådan bidrar alltså till sådana här skandaler. Att ICA centralt inte vill göra nåt illustreras väl av det faktum att de inte agerat trots att de känt till problemen och olagligheterna i flera år.

Intressant?
Bloggat: Lasse, Opassande
Borgarmedia: SVD1, SVD2, AB1, AB2
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements