Köttfusket

Köttfusket har varit den mest diskuterade frågan i media och bloggosfären sen Uppdrag Granskning avslöjade ICA-handlares tveksamma och olagliga hantering av köttprodukter. Med ompackning och ommärkning av varor så att datumet aldrig går ut. Med försäljning av gamla produkter som om de var fräscha och färska.

Det hela handlar om problem som är inbyggda i själva kapitalismens funktionssätt.  Som gör att såväl lokala handlare som stora koncerner lätt börja fuska och fiffla. Därför ska vi nog inte tro att det bara är ICA som fuskar. Fusket är i själva verket så allvarligt att det blivit polissak och trots att ICA centralt förnekar att de kan göra något så, kan de faktiskt hjälpa polisen. Något de faktiskt vägrat göra i flera år.

Borgarmedia:  SVD, HD1, HD2, GP1, GP2, GP3

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,