Självkritiken breder ut sig

På värsta maoistiska maner tycks självkritiken breda ut sig i media. En självkritisk man är den fockade rikspolischefen Stefan Strömberg. Fast är han verkligen så självkritisk? Egentligen säger han ju bara att han borde bjudit in till dialog så att han på ett bra sätt kunnat förankra allt det som han faktiskt har rätt i.

Rikspolisstyrelsen har haft regeringens tydliga uppdrag att öka effektiviteten och kvaliteten i polisarbetet. Tillsammans med de stora resursförstärkningar som riksdagen beslutat om ska detta leda till att brottsligheten minskar och att fler som begår brott lagförs.

Under min tid som rikspolischef har jag därför drivit ett omfattande utvecklingsarbete för att få svensk polis att arbeta på ett mer kunskapsorienterat och enhetligt sätt.

Rikspolisstyrelsen har tillsammans med polismyndigheterna och arbetstagarorganisationerna utvecklat nya effektiva arbets- metoder.

Det brottsförebyggande arbetet bedrivs nu mer underrättelsestyrt. Brottsutredningarna har inriktats på snabba och effektiva förstahandsåtgärder.

och

Kanske kunde mer ha gjorts för att förankra min vision av hur polisen bör utvecklas.

Kanske kunde jag på ett tydligare sätt ha inbjudit till dialog.

Men det kan också vara så att förändringsarbete i en stor organisation som polisen oundvikligen leder till motstånd från olika håll. Det finns ett kärvt inslag i mitt budskap och min ledningsfilosofi.

Inte mycket till självkritik i mina ögon. Nu spelar det ingen roll för mig. Då jag tycker att han borde fått stanna kvar som rikspolischef. Han har stått för positiva förändringar inom polisen. De som har fel är de lokala polischefer i många distrikt som varit och är mot förändringar av sättet som polisen arbetar på.

Några andra som är självkritiska är Aktuellt-redaktionen. I alla fall enligt Göran Skytte. Han borde ju i och för sig veta. Som den gamle ex-maoist han är.

Bloggat: Peter Karlberg
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, DN1, DN2, DN3
Andra bloggar om: , , , , , ,
—————————————————————————
I bloggosfären: Loke skriver om film, Erik Svensson om Dagens Arena och Feministisk Vänstertjej om tidningen Flamman.

Ett svar på “Självkritiken breder ut sig”

Kommentarer är stängda.