Vänstermajoritet

Folket säger det igen. Dra åt helvete – borgarregering. Dra åt helvete med er dåliga politik. Dra åt helvete för att ni vill straffa sjuka, straffa arbetslösa, straffa de fattiga. Det är vad det svenska folket i opinionsundersökning efter opinionsundersökning säger till alliansregeringen. I den allra senaste behövs inte ens miljöpartiet för att kunna få en majoritetsregering på vänsterkanten.

Sossarna måste dock komma ihåg en sak. Folk vill ha en politik som bygger på solidaritet, på gemenskap, på omtanke. Då duger det inte att vinna nästa val och sen inte göra ett skit för återställning av det alliansregeringen ställt till. Det duger inte att fortsätta med nyliberal politik. För det svenska folket vill inte ha den sortens omfördelning från fattig till rik.

Borgarmedia: SVD1, SVD2, SDS, DN, AB, SVD3
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Z

  Ja, de säger i alla fall ”Vi tänker inte rösta på er!” 🙂

 • ”Nyliberal politik” i en välfärdsstat med världens högsta skatter? Man blir så matt…

 • Man kan ju hoppas att sossarna har lärt sig något nu och inte fortsätter att svansa högerut och föra en nyliberalt inspirerad politik för att förekomma borgarna om det nu blir ett maktskifte 2010.

 • Bobbo

  Är väl val som räknas, inte opinionsundersökningar. I valet 2006 sa folket: Dra åt helvete – sosseregering +stödpartier. Dra åt helvete med er dåliga politik.

  Surt Anders men så är det. Live with it. Deal with it.

 • iller

  Jag myser också åt siffrorna, men bara för att de speglar en reaktion mot regeringens politik. För vad som händer efter nästa val, vilken politik nästa regering (s) tänker driva vet vi inget om.
  Kanske bestämmer de sig för att skippa vänstern för att de är ”opålitliga”, vilket förmodligen skulle knäcka vänsterpartiet. För s+mp ger också majoritet med dagens siffror. Det vore på något sätt logiskt att den ideologibefriade socialdemokratin gick den vägen i stället.

 • Sossarna kommer att fortsätta dansen högerut är jag rädd.

 • Sossarna är ”ideologibefriade” för att de har insett att sociaismen inte fungerar. Kanske dags för er att göra det också?