Krig är fred

Carl Bildt lägger ytterligare ett strå till stacken för att skapa den totala 1984-staten. Han vill att EU ska bli ”en militär fredsmakt”. Det är väl det USA anser att de är. De försöker skapa fred och demokrati med hjälp av svärdet. Det har uppenbarligen inte lyckats då världen nu har fler konflikter än innan USA och deras allierades ”fredsmissioner” i Afghanistan, Irak och Somalia började. Nu vill Bildt att det ska skapas ytterligare en lika ”framgångsrik” ”fredsskapande” korsfararnation. Förmodligen med resultatet att det blir ännu fler konflikter i världen.

I övrigt hyllar den gode adelsmannen också det odemokratiska EU och den obefintliga fredsprocessen i Palestina liksom ytterligare en”fredsbevarande” krigsoperation. Denna gången i Tchad. Kritik mot det odemokratiska Ryssland framförs i artikeln, medan inget sådant märks i skrivningarna om Kina.

Debattartikeln är i mina ögon inget annat än hyckleri och ett försök att rättfärdiga den i stort sett reaktionära utrikespolitik som Sverige idag för. Med deltagande i militära ockupationer (Afghanistan) och stöd till odemokratiska överstatliga lagar i EU. I Carl Bildts värld är det nyspråket som gäller:

KRIG ÄR FRED
FRIHET ÄR SLAVERI
OKUNNIGHET ÄR STYRKA

SVD håller förstås med och försöker använda Finland som motivering till att Sverige ska gå med i NATO.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Borgarmedia: SDS1, SDS2, SVD
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Krig är fred”

Kommentarer är stängda.