Varför ljuger de?

Personligen nominerade jag Jinge till tävlingen ”Årets politisk blogg”. Detta därför att Jinge är den mest lästa politiska bloggen av alla och för att det också är en av de mest läsvärda och bästa på vänsterkanten. Även om jag ibland kan tycka att han är lite småtråkig och lite väl formalistisk. Allra mest läsvärd är Jinge när han skriver om Palestina och Israel.

Men nu är det så att en del bloggare påstår eller implicerar att Jinge aldrig varit nominerad till tävlingen. Jag vet personligen att detta är en lögn och har tidigare till och med skrivit det i ett inlägg. Jonas Morian sprider ändå lögner kring detta. Att en av de direkt inblandade i tävlingen sprider lögner innebär att man faktiskt måste ta röstandet i tävlingen med en stor nypa salt. Om man ljuger om en sån sak, så ljuger man kanske om annat?

Observera dock att jag trots allt tycker att Isabella Lunds vinst är berättigad. Trots att jag inte delar hennes uppfattning om prostitution. Trots att det på grundav Jonas Morians skriverier kan finnas tvivel om att tävlingen gått rätt till.

Bloggat: LOKE, Slutstadium, Bulten i Bo,
Andra bloggar om: , , , ,

12 svar på “Varför ljuger de?”

 1. Som liten parentes kan nämnas att tre av min bloggs regelbundna besökare har nominerat den. Dessutom har jag kvar mailväxlingen med Björn som har bloggen Bendt och han skriver att orsaken till att den inte kom med var att han TRODDE att jag inte ville vara med.

  Han har aldrig påstått att den inte skulle vara nominerad. Det är något som högermannen Morian har konstruerat helt själv. Troligen är det ett svar på att jag berättade att han är anställd på Forum för Levande Historia…

 2. Läs innantill: Att Jinge nominerats av minst tre personer har jag ingen anledning att tvivla på. Att dessa nomineringar ändå inte innebar att hans blogg hamnade på listan över nominerade – och möjliga att rösta på – berodde alltså på att han tidigare meddelat att han inte var intresserad av att delta i tävlingen. Och som jag skrev så fanns det all anledning att anta att detta fortfarande gällde.

 3. Jonas: Ditt stycke om detta är faktiskt inte helt klart:

  ”Hans egen blogg fanns inte ens med bland de nominerade, något som kan förklaras av att Fl?ºcht förra gången tävlingen arrangerades gjorde tydligt och klart att han inte var intresserad av att delta. Då han inte meddelat något annat så fanns det givetvis all anledning att anta att detta fortfarande gällde.”

  Jag tolkade det uppnebarligen på ett annat sätt än du menar att det ska tolkas.

  Men det hade kanske varit bra om de som nominerat Jinge meddelats att han avböjt att vara med (som ni trodde) så had evi kunnat kolla upp det. Eller att ni faktiskt pratat med Jinge direkt. Innan nomineringstidens utgång.

 4. Detta var den löjligaste bloggdiskussion jag hittills tagit del av. Det fattas bara att Jinge kommer dragande med att den sionistiska högeropinionsapparaten har skapat en komplott inom bloggosfären som resulterat i att hans blogg uteslutits ur tävlingen. Eller nåt sånt. Ärligt talat, att hans blogg är så mycket läst är anledning att sätta rätt lågt betyg på den samlade vänsterbloggosfären. Det är sorgligt.

 5. Det löjligaste är att Jinge anklagar mig för att ljuga och implicerar att jag skulle vara en del av ”konspirationen” – trots att jag själv ifrågasätter varför min(a) nomineringar också försvunnit. Jinge själv har en hel del att förklara runt sitt förtal om andra bloggar.

 6. deeped: Det där noterade jag, men fattade inte riktigt vad Jinge menade. Det verkar ju onekligen lite underligt.

  Men nånting har ju definitivt varit skumt med nomineringsförfarandet. Björn på Bloggen Bent själv borde ta tag i detta och reda ut det hela. Och i framtiden bör tävlingen skötas av en mer politiskt neutral blogg.

  Som jag skrivit förut tror jag emellertid inte att strulet egentligen påverkat vem som vunnit omröstningen. Men det skapar ju lite frågetecken. Speciellt som Morian bara slår ifrån sig och Bloggen bent i praktiken håller tyst.

  Hur många nomineringar togs egentligen bort?

 7. Jinge borde väl inte bry sig, den främsta mänskliga dygden är ju att gynna andra på bekostnad på sig själv och låta dem ”vinna” trots att de inte är bäst. Det är svårt att leva som man lär.

 8. Problemet Svensson är ju att du skriver ”en del bloggar” och länkar till ett inlägg där Jinge kallar mig lögnare. Jinge själv förklarar sig ju aldrig så jag undrar: anser du att jag ljuger? Och i vad ljuger jag i sådana fall?

Kommentarer är stängda.