Sossarna spelar på främlingsfientlighet

När Mona Sahlin går ut och vill begränsa rörligheten för en del av de människor som bor i Sverige är detta exakt samma politiska misstag som vi sett liberaler och socialdemokrater göra i andra länder. Att anpassa sig högerut och anamma en del av det högerextrema budskapet gynnar bara de högerextrema partierna. Dett har vi sett i såväl Danmark som Norge.

Att anta främlingsfientliga ståndpunkter gynnar bara originalet, dvs de rasistiska, islamofoba Sverigedemokraterna. Sahlin medverkar alltså i själva verket till att SD kan få det lättare att komma in i riksdagen vid nästa val. Det absurda är ju dessutom att det idag inte finns någon som helst anledning för socialdemokraterna att spela på främlingsfientligheten. Man vinner ju nästa val ändå.

Det vettiga sättet att bekämpa SD är istället att pratat om sociokeonomiska frågor, om klassfrågor, om åtgärder och krav som är klassenande istället för saker som är klassplittrande.

Intressant?
Bloggat: Slutstadium
Borgarmedia: SVD1, DN, SVD2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

14 svar på “Sossarna spelar på främlingsfientlighet”

 1. Varför får man inte va kritiskt till den migrationspolitik som bedrivs idag ?. Det e jesus å amen åt allt som har med detta ämne att göra. debatten sopas under mattan. E man emot den massiva invandring som vi har idag så e man genast rasist. Sverige tar för närvarande emot mest flyktingar i hela europa. Vi ska ha en flyktingpolitik som leder till att DE som VERKLIGEN behöver hjälp får stanna. Vi kan inte anser jag fortsätta att ta emot den mängd flyktingar som kommer idag: då blir det ännu mera segregerat än idag. Låt oss reda ut de problem som uppenbarlighen finns med dagens politk. Det e verkligen att trampa på de svaga som söker hjälp i vårt land. Vem vill åka tillbacka till krig å oroligheter efter år i sverige. Låt oss föra en öppen debatt om hur vi vill ta hand om dom som kommer hit av olika skäl på ett humant sätt: Om vi fortsätter sopa allt å sidan å låtsas som om allt funkar blir det svåra konsekvenser för alla . Bäst man avslutar med att säga att jag inte e rastist.

 2. Svensson, nu betecknar du SD som rasistiskt igen. Du kan väl lite kort ge ett exempel på hur SD är rasistiskt. Jag begär inga långa utläggningar, bara kort och konkret; typ mitt exempel med Pia Kjaersgaard. Tack på förhand. mvh/BEJ

 3. Om det stämmer att de flesta som sympatiserar med SD egentligen är sossar, så är det väl inte så konstigt om hon försöker få tillbaka sina gamla väljare? Sahlin vågar kanske inte enbart förlita sig på de autonoma grupper, som enligt uppgift i NWT, medelst hotelser försöker få SD:s anhängare att tänka om.

 4. Nu håller jag inte med dig alls. Här känner du uppenbarligen inte till den politiska bakgrunden. På åttiotalet fick inte asylsökande bosätta sig var de önskade. De fick vänta i det som då kallades flyktingförläggningar. När de fått sina uppehållstillstånd, och rätt att arbeta i landet, placerdes de ut i kommuner, där de fick gå på sfi-undervisning och där de kunde söka arbeten. De hamnade inte i typiska invandrarområden, deras barn hamnade inte i skolor där det knappt går ett enda svenskt barn.

  Den förra borgerliga regeringen såg till att detta system upphörde och att även asylsökande fick bosätta sig var de önskade, liksom arbeta under asyltiden, vilket snabbt ledde till det som man förstod, om man var insatt i systemet, vilket de journalister som skrev om invandrarfrågan på den tiden inte var, nämligen till – framväxten av invandrarghetton i storstäderna, med avsevärt mycket sämre möjligheter för många invandrare att integreras och med sämre levnadsstandard för de flesta som resultat.

  Nu sammanföll de här borgerliga åtgärderna med utbrottet av den värsta arbetslösheten som Sverige sett sedan 30-talet, vilket förvärrade situationen och dessutom ledde till att de förstås inte fick några arbeten. Det hade säkert varit svårare än tidigare för invandrare att få arbeten även i mindre kommuner på grund av detta. Dock kanske vi hade sluppit de stora koncentrationer av invandrare till vissa bostadsområden i storstäderna om man inte ändrat politiken härvidlag, och då hade i alla fall barnen fått helt andra möjligheter än de har idag, i de nästan helt segregerade skolor de numer hänvisas till.

  Jag kan inte säga att jag vet vad man ska göra idag, men det den förra borgerliga regeringen gjorde på området, istället för vad de borde ha gjort, nämligen förkortat väntetiderna, har skapat problem – för alla. Nu tror jag dessvärre att det är för sent att göra detta onda ogjort, vilket förmodligen är vad Mona Sahlin tror är möjligt.

  Allt som verkar vara frihet leder inte till frihet – dessvärre. ”Friheten” för flyktingarna att bosätta sig var de ville medan de väntade på att få arbeten resulterade dessvärre inte i något gott, varken för flyktingarna/invandrarna eller för alla andra.

 5. PS:
  De fick förstås flytta till vilken kommun de ville, även i det gamla systemet, så fort de fått arbete och kunde försörja sig själva, men de kunde inte flytta till en annan kommun och kräva försörjning i denna andra kommun.

 6. Mona Sahlin är enbart intresserad av att sosar som röstat SD skall återkomma till modershuset.
  Sahlin har ingen som helst empati för den enskilda personen det är som vanligt enbart röstfiske.
  För närvarande har vi en begåvad migrationsminister som använder hjärnan till vad den skall användas för.

 7. Klassisk vänsterretorik att låta rasism bli ett högerfenomen.

  Samtidigt erkänner du att det är rasistiska sossar Sahlin försöker locka.

  Hur skall du egentligen ha det?

 8. Nå, vilka är det som folkpartiet vill locka med sina ”KRAV”, på svensktest, på medborgartest, med förbud att få hit sina familjer under de första tre åren som flykting i landet?

  Vilka friheter handlar detta om? Friheten att stanna i hemlandet och torteras eller bli dödad snabbt?

 9. Så det är främlingsfientligt att försöka göra något åt ghettofieringen av storstädernas förorter? Är det något som skaffar fler väljare åt SD är det det att man fortsätter att blunda för problemen.
  Att fortsätta prata klassfrågor, är det vad du har att erbjuda? Hur skulle det vara om du övergav teorin för en stund och talade om vad man ska göra i PRAKTIKEN. Snack leder ingen vart, det är konkreta förslag som behövs nu. Och de som levererar dem kommer att vinna röster, låt det inte bli SD.

 10. Jag tycker det är bra att det börjar diskuteras. Men Mona Sahlins förslag känns lite väl extremt. Jag håller med GZ. Jag tycker du överreagerar. Annat vore det om Sossarna ville stänga gränserna som SD vill.

  Kanske det vore bättre att ge invandrarna en extra summa pengar om dom flyttar till en annan kommun och lever där ett tag. Något måste göras iaf. Jag har bott i Alby själv, och där var man i minoritet. Det bästa vore att locka invandrarna från storstäderna, istället för att förbjuda dom att bo där…

 11. EN GÅNG FÖR ALLA: Sverigedemokraterna är inga rasister, de vill ha en generös flyktingpolitik (jodå, läs på hemsidan).

  Vi har idag en invandring på ca 86.000 personer per år enligt Migrationsverket. Endast 6%av dessa är flyktingar, enligt samma källa. Sverigedemokraterna vill prioritera flyktingar framför till exempel arbetskraftinvandringen (bla. eftersom vi i nuläge har ca. 350.000 arbetslösa i landet, källa: Svenskt Näringsliv, och 90% av invandrarna i Malmö är arbetslösa).

  Dessutom vill SD satsa stort på hjälp i närområdet. Alltså, hjälpa ett stort antal flyktingar på plats, eftersom det är ett mycket effektivt sätt att hjälpa fler personer på samma gång. Detta finns att läsa på deras hemsida. Ifall de deras politik är till för vita, och endast vita, varför skulle de då vilja hjälpa mörkhyade människor i närområderna?

  Dessutom, våran andra vice ordförande i SD, Anna Hagwall, är själv invandrare från Ungern. Som hon själv sa i en intervju år 2008: ” Det jag vänder mig emot är den förda invandringsPOLITIKEN”.

  Svar till ”Den där jävla liberalen”: Du måste ha blandat ihop SD med Nationaldemokraterna, SD vill endast sänka invandringen till en genomsnittlig EU-nivå, inte stänga gränserna, det var det dummaste jag hört på länge. Läs på innan du gör uttalanden som är så till den milda grad felaktiga!
  /S

Kommentarer är stängda.