Även vänsterpartier kan få framgång med rasism

Men då har man verkligen svikit de svagaste i samhället. För vad rasism innebär är att man spelar ut olika grupper i arbetarklassen mot varandra. Och det är precis vad Villy Sövndal i danska Socialistisk Folkeparti (SF) gör när han spelar på folks fördomar mot muslimer, när han spelar på islamofobi ett land där rasismen redan är stark.

Istället för att kämpa för klassenhet och bättre villkor för den arbetande befolkningen som helhet väljer Sövndal av att subtilt peka ut en speciella grupp i arbetarklassen som skyldiga till en del av arbetarklassens problem. Han gör det inte direkt, men han gör det genom att knyta an till den islamofoba huvudfåran i dansk politik.

Men som sagt, han säljer ut solidariteten, gemenskapen och humaniteten i samma veva. Det är förkräckligt och mina ögon har Sövndal gjort sf till ett högerparti, ett parti som i vissa frågot kanske är värre än de danska socialdemokraterna. Visst når partiet SF framgångar, men arbetarklassen i Danmark står som förlorare.

Och i Danmark forstätter dessutom kontroverserna kring Muhammedkarikatyreran. Nu vill rent islamofobiska krafter använda teckningen, men tecknaren själv försöker stoppa det hela. Det är dessa islamofoba rasistiska stämningar i Danmark som SF och Villy Sövndal utnyttjar för att få popularitet och samtidigt sälja ut arbetarkalssen.

Intressant?
Borgarmedia: PDK1, PDK2, SDS1, SDS2, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements