Det bratsbruna breder ut sig

Min son och min svärdotter har några gånger frågat mig om jag inte har noterat hur en slags konstgjord brun färg breder ut sig i samma takt som det bakåtkammade långa håret. Jovisst har man kunnat notera detta fenomen. Den bratsbruna färgen breder ut sig. Inte heller är vi ensamma om denna upptäckt. Niklas Wahllöf på DN har också noterat företeelsen och menar att det är debatten kring Blondinbella och hennes tvivelaktiga metoder på sin blogg som har fått honom att få upp ögonen.

Wahllöfs förklaring till det hela är att alla bratsen i Stockholms överklass måste ha samma far, som spritt ut generna för den bratsbruna färgen och den del annat på samma gång:

Alla bratsen har samma far.
Enhetlig klädsel är ingen stor sak, det utmärker alla subkulturer, alla klubbar, klasser och kompanier. Nu äger dock alla brats också samma färger – de har alla blont rakt hår, är blåögda, har en bronsfärgad ton i huden – de har samma drag, de verkar till och med vara byggda på samma sätt. Vidare är de helt befriade från annan begåvning än att köpa kläder, smycken, bilar och sprit som inte passar dem.

Jag kan förstå hans resonemang, men menar ändå att han har fel. Jag tror det är en sjukdom. En slags genetisk, sexuellt överförbar sjukdom som även smittar från mödrar till barn. Genom otrohet och sexuell promiskuitet inom den egna gruppen har sjukdomen spritts effektivt i den segregerade och socialt isolerade svenska överklassen. Den bratsbruna hudfärgen är bara ett av flera symptom på att sjukdomen slagit till. En annan typisk effekt är att man inte kan skriva nåt intelligent utan bara skriva plattityder, vardagstjafs, förolämpningar och otidigheter på olika bloggar som exempelvis bröderna Schulman.

Goda exempel på sjukdomens utrdning även bland vuxna och äldre och som också visar hur allvarlig denna sjukdom är exempelvis Peter Wallenberg och hans famösa uttalanden och Stefan Fölster med hans notoriska lögnaktighet. Att även tidningarna har drabbats kan vi se på SVD.s ledarskribent Maria Abrahamssons frisyr.

Frågan är om inte det underliga fenomen som gör att alla ordinarie ledarskribenter på SVD verkar vara skalliga (något som ju är vanlig, och normalt inte alls nåt besvär, men det är lite underligt när 100% av en viss grupp av män är skalliga, såvida de inte är skinheads allihop) också är ett symptom på samma sjuka som vi för enkelhetens skull kan kalla bratsrötan (röta är brunt, brunt på samma sätt som bratsbrunt). Att de dessutom inte bryr sig att värna om de fattiga i Sverige är ytterligare ett tecken som tyder på en djupt gående bratsröta.

De bedrövliga hyllingsartiklarna och hyllningsprogrammen till ovan nämnde Peter Wallenberg är ett annat tecken på bratsrötans vittgående utbredning inom media i Sverige.

Situationen verkar faktiskt ganska allvarlig. Det bratsbruna verkar färga både själ och yta hos bratsen och borgarna. Det krävs förmodligen en rejält radikal politik med kollektiva lösningar för att få slut på bratsröteepidemin i Sverige.

Intressant?
Bloggat: Farmorgun
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

14 svar på “Det bratsbruna breder ut sig”

 1. Ett ord i rättan tid. Det behövs fler alternativa åsikter än de som tycks vara förhärskande idag – åtminstone om man ser på mediernas innehåll.
  Det värsta är att de som fortfarande har hjärtat på rätta stället blir osynliggjorda – eller tigs ihjäl – vilket innebär en stor fara.
  Alla behöver bekräftelse – även de som har ett hjärta istället för ett dollartecken.

 2. Din text är så skrämmande lik den propaganda nynazister skriver. den enda skillnaden är att du riktar in ditt hat mot sk ”brats” om man byter ut ordet brats mot invandrare eller neger i din text så skulle den kunna publiceras likväl på Nationaldemokraternas sida, vilket skrämmer mig.

 3. Så i och med att jag sliter röven – en arbetarklassröv, för övrigt – av mig för att få en examen och ett jobb så värnar jag inte om de fattiga eftersom jag tycker det är sjukt att jag kommer att tjäna lika mycket som en lagerarbetare efter nästan sex år på universitetet och en kvarts miljon i studieskuld. Jag antar att min klassresa nu är avslutad då jag verkligen känner mig äcklad.

 4. Jag vet inte, men det tycks som om ovanstående kommentatorer har tagit mitt inlägg på mer allvar än det var menat. Så kan det gå.

 5. så kan det bli Svensson… Distans och perspektiv du vet. Olika vinklar. Allt är inte svart eller vitt. Det är svårt att se bjälken i sitt eget öga när andras grand tar så stor plats, är du med 😉

 6. Mary: Det är klart jag är med. 🙂 Och saker är inte alltid så enkla och fördomar är vi alla belastade med.

 7. Om medvetandet och förståelsen om allas våra fördomar och förställningar ökade skulle vi leva i en bättre värld. Tänk vad det begränsar oss. Hur lätt det är att förkasta istället för att fundera.

 8. Den var låg Anders. Du skriver som vilken nynazist som helst och raljerar över frisyrer som avspeglar folks politiska inställning och när folk reagerar så säger du bara ”men öh, det var ju bara ett skämt”. Antingen menade du allvar eller så var det verkligen ett dåligt skämt men i vilket fall som helst var det uselt och inte roligt. Väldigt få antisemitiska eller allmänt rasistiska inlägg skulle komma undan så enkelt, men det är väl OK när man sparkar på de ”förhatliga” bratsen som ju ändå bara våldtar på Stureplan. Näe, tacka vet jag rejäl arbetarklass som super på jobbet och misshandlar frugan på ett reko sätt istället.

 9. Varken judar, muslimer eller homosexuella har valt sitt liv – på det sätt som svensk överklass ståtar med sin ytliga Bruna livsstil i dag. Klantiga karikatyrteckningar av Mohammed försvaras som en ”kamp för yttrandefriheten”, men fan ta den som vågar kritisera svensk vulgo-fascism. Tack Anders!! Det krävs mod och eget tänkande att gå emot den nya strömmen som påbjuder att det är korrekt att sparka neråt och slicka uppåt!

 10. Djävligt korttänkt Janne. Det var väl lika djävla illa att sparka åt något håll som helst. Skall man stå för någon form av humanism så kan det ALDRIG vara OK. År det OK att mobba en unge i skolan för att han har rika föräldrar ? Fattiga föräldrar ? Rika snorungar är väl ett offer av sin miljö likaväl som gettoungar i miljonprogrammen.

 11. Men läs inlägget.. det är överdrivet, en skämtsam raljering över ett minimalt problem, men ändå med en del intressanta poänger. Allt snack om ”röta” och liknande är ju bara ett sätt att driva med propaganda som kommer från annat håll, dvs hur man förvandlar en fjäder till en höna.

 12. 1) Jag heter Jan. (vad Du heter har jag ingen aning om, så jag avstår från att dra några växlar på Din signatur)
  2) Ditt språkbruk speglar att Dina tankegångar inte har det ringaste med ”humanism” att göra. Det är märkligt hur vissa stjäl och våldtar ord som demokrati och humanism, för att passa sina egna syften.

Kommentarer är stängda.