De flesta fuskar inte

Undersökning efter undersökning visar samma sak. De flesta människor fuskar inte på nån slags regelbunden basis. (Däremot har säkert de flesta gjort nåt olagligt eller fuskat nån gång i sitt liv). Fusket i välfärdssystemen är minimalt.

Att folk anser och tror att andra fuskar är som jag ser det resultatet av kampanjjournalistik och förljugna undersökningar som ropar ut att folk fuskar.

Det handlar istället om att vi överöses med propganda, förljugen propaganda, från regeringen, från borgerlig media och från diverse så kallat ”opartiska institut” som i allmänhet är förtäckta propgandakanaler för storföretag och kapitalistiska intressen. Man försöker med alla medel måla ut befolkningen som fuskare för att på så sätt minska förtroendet för välfärdssystemet.

I själva verket är det så att kostnaderna för välfärdssystemen är lägre idag än tidigare. Det är i själva verket en pytteliten andel av folket som fuskar och en hel del av ”fusket” är ofrivilligt och orsakat av puckad byråkrati och regler som inte går att begripa.

Intressant?
Bloggat: Opassande, Tankar i natten, Janne Pettersson, Ett hjärta rött,
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

5 svar på “De flesta fuskar inte”

  1. Skriver tidningarna något som inte stämmer överens med den rödskimrande fantasin ni härliga vänstermänniskor tror på är det ”förljugen propaganda från regeringen”.

    Ja, naturligtvis är allt en stor Högerkonspiration. 🙂

  2. Men det ÄR en konspiration den här gången Wilhelm. En konspiration mot transfereringssystemet som är grunden i välfärdssamhället. Inte för att det är destruktivt dyrt, utan av rent ideologiska skäl.

Kommentarer är stängda.