Polisens inkompetens

Inkompetensen hos polisen, eller delar av polisen i all fall, visar sig ständigt. På alla möjliga och omöjliga sätt. Nu senast är det polisen i Södermanland som inte klarar av att läsa sina mejl. Och därför har anmälningar blivit liggande i uppemot ett år.

Innan detta har vi hört om underlig hantering av bevis i samband med det icke-existerande terrorhotet (här kan man ju också undra vad tidningarna höll på med) mot Oskarshamns kärnkraftverk. Dessförinnan minns vi schabblet med bevis och misstankar i samband med Englas mördare Anders Eklund och klantigheterna och nonchalansen i Blekinge i samband med Rödebyfallet.

Snart slutar man väl förvånas då polisens tabbar uppträder, vad det verkar i alla fall, allt oftare och på allt fler områden. Men oftast i små polisdistrikt. Det är dags att nåt radikalt görs åt polisens inkompetens och de allvarliga problem detta leder till.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

———————————————————————–

Lite lästips från bloggosfären: Kildén & Åsman om Irakkonferensen, Jinge om växthuseffekten, Alliansfritt om upprörd centerpartist och BiologyandPolitics om upplysning.

Advertisements
  • Pingback: Är den danska polisen bättre än den svenska? | Svensson()

  • ivar magnusson

    Jag tror att bevisen i arbogamorden helt enkelt förstördes av POLISEN. Därför att de redan hade bestämt sig för att den skyldige var pappan till barnen. Sådana rättsövergrepp har vi ju sett förut; tex. i Gävle, där dom anhöll och misshandlade sambon till den mördade, och tog ifrån honom rätten att ta hand om sin egen son,fast det sedan visade sig vara fosterbrodern till den mördade. Även där hade polisen förutfattade mening kunnat ödelägga livet för en oskyldig. SNÄLLA POLISEN, NI ÄR INTE KUNGAR ÖVERALLT!
    MVH
    Ivar