Könsrelaterade aborter kan inte förbjudas

Det finns bara en möjlighet att förhindra aborter på grund av fostrets kön. Det sättet är att skapa ett mer jämställt samhälle. Först när vi har ett samhälle där kvinnor och flikcor betraktas om lika värdefulla som män och pojkar kan vi bli av med aborter som utförs på grund av kön. Att lagstifta mot abort på grund av kön låter sig helt enkelt inte göras. Nu är det ju inte heller nåt större problem i vår del av världen. Det är ju bara att begära abort av nåt annat skäl.

Att förbjuda aborter helt är ett steg bort från ett jämställt och bra samhälle. Kvinnor måsta ha rätten att själva bestämma om de vill föda eller inte. Och alla barn har rätt att födas till ett liv där de blir älskade. Utan fri och legal abort skulle så inte vara fallet. Det skulle födas många oönskade och oälskade barn, med sociala problem som följd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Erik F

  Aborter pga fostrets kön måste väl andå vara en mycket marginell företeelse. Inget att hetsa upp sig över. Men jag kan å andra sidan häpnas över antalet aborter (30-35 tusen) som utförs varje år. Jag menar, vad är det folk inte fattar med att skydda sig?

  /E. – som har två underbara döttrar som han inte vill byta bort

 • Anders_S

  Erik F: I vårt samhälle är det en marginella företeelse. I Kina och Indien är det ett problem ur demografisk synpunkt. (läs bland annat Amartya Sen. Utveckling som frihet).

 • Strutsman

  Ska vi tillåta abort måste orsaken vara oviktig. Annars kommer folk helt enkelt att ljuga och leta kryphål. Jag kan köpa att man bör ha samtal och viss betänketid innan man gör en abort, men varför man gör det måste vara upp till var och en.

 • ”Att förbjuda aborter helt är ett steg bort från ett jämställt och bra samhälle. Kvinnor måsta ha rätten att själva bestämma om de vill föda eller inte. Och alla barn har rätt att födas till ett liv där de blir älskade. Utan fri och legal abort skulle så inte vara fallet. Det skulle födas många oönskade och oälskade barn, med sociala problem som följd.”

  Den tesen är vi alla bekanta med. Men den måste omvärderas. Eller åtminstone måste vi våga ifrågasätta den. För tänk om den inte stämmer! Tänk om det finns något logiskt, moraliskt eller praktiskt FEL på det resonemanget!!

  Oönskade barn… säkert minst hälften av de snillen som drivit på mänsklighetens intellektuella och kulturella mognad har varit ”oönskade”. Bör man döda någon bara för att den är ”oönskad”?? Vad är det för moral egentligen! Sedan när fick ”fri och legal abort” föräldrar att önska och älska sina barn mer? Nej, det stämmer inte. Det är som att hävda att flytvästar får folk att simma bättre. Borgar aborträtt för jämställdhet?? Kom igen! Hur ofta är det inte HAN som kräver att hon ska begå abort, för att HAN ”inte är redo för ansvaret” osv osv. Jämställdhet kanske är önskvärt, men abort tillför absolut inget i den frågan, tvärtom. Hur jämställt är det mot en människa att döda henne innan hon ens är född?

  Slutligen tesen: ”Kvinnor måsta ha rätten att själva bestämma om de vill föda eller inte.”

  Varför det? Vore det inte bättre om man tog bort både abort och preventivmedel och återinförde RESPEKT för det sexuella. Det är dock en magisk, helig kraft, större än oss människor – inget banalt lördagsnöje! ”Rätten över sin kropp” har varje människa, även varje kvinna – till dess att hon ger frånsäger sig denna rätt. Och det gör hon i samma ögonblick hon tillåter en fertil man att tränga in i denna sin kropp. Allt allat är illusion och håller inte i verkligheten. Därför kommer vår ”jämställdhetstes” att behöva ifrågasättas och rentav omvärderas.

  BK

 • Anders_S

  Bo Källing: Allt du argumenterar mot har jag belägg för. Om du bemödat dig att följa länkarna så hade du också sett det.

  Självklart föds det oönskade barn. (Våldtäkter, misstag osv) Det finns ingen anledning till att det ska vara så, det finns preventivmedel och aborter för att se till att det inte blir så. Alla barn som föds ska vara önskade. Självklart blir en del av dessa oönskade barn oälskade. Oälskade barn får problem. Sambandet mellan minskad brottslighet och legala och fria aborter är belagt (läs boken Freakonomics).