Idag – landsomfattande stödaktioner för Lagena-arbetarna

Utanför många Systembolag och på många torg idag kommer det att vara aktioner till stöd för arbetarna på Lagenas lager i Jordbro och deras kamp för jobben. Just nu är det exempelvis en aktion på Järntorget i Göteborg. Jag citerar en annan bloggare, Andrea Doria:

Arbetarna på Systembolagets dotterbolag Lagena i Jordbro strejkar på tredje dagen. Enligt rapporter har kravallstaket ställts upp för att förhindra blockader med bilar. Arbetare från bemanningsbolag som används som strejkbrytare tas in bakvägen av tjänstemän på Lagena.

I dag, 17 juni, hålls en landsomfattande aktionsdag för de strejkande på Lagena. Alla som vill är välkomna att dela ut ett flygblad som kan laddas ner som PDF här. Skriv ut och sprid!

Kan du inte dela flygblad, sätt in en slant till stödfonden som ska täcka eventuella böter: Plusgiro 134456-3 (Handelsanställdas förbund klubb 20-717).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements