Nej, badkar är inte lika farliga som havet

Fast det påstår en journalist i SVD, förmodligen på grund av att lika många dör av drunkning i badkar och små hemmapooler som i åar och hav. Men det innebär ju knappast att badkar är lika farligt som havet. Det är ju förmodligen så att antalet bad i badkar med hästlängder överstiger antalet bad i havet. Risken att drunkna i badkar är alltså långt mycket mindre änr isken för att drunkna i havet, en sjö elelr i en å. Havet, sjön och ån är av allt att döma betydligt farligare än ett badkar. Men kanske kan man inte begära att en journalist ska förstå så enkla saker.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • nettan

  Hej!
  Du har fel det är lika farligt att bada i badkaret som i havet eller andra vattendrag för barn

  Syftet med artikeln är att belysa att det är lika farligt för det enskilda barnet att bada i badkaret som i havet eller andra vattendrag. Många föräldrar förstår inte detta utan låter sina barn bada i badkaret utan tillsyn. Det är ju så lite vatten tänker folk men än 2 åring kan drunkna i en vattenpöl. Badkaret är precis lika farligt som att bada i havet för barn.

 • Anders_S

  nettan: Tänk efter. Ett barn badar 50 – 100 gånger i ett badkar på ett år. och kanske 10-30 gånger i havet. Om det då dör lika många barn av drunkning i badkar som i havet så är havet betydligt farligare.

  Badkar är alltså inte på något sätt lika farligt som havet. Det är bara trams att påstå det.

 • Jan Wiklund

  Redan för mer än hundra år sen ironiserade Mark Twain över den sortens resonemang som den här journalisten bedriver: eftersom de flesta dör i sin säng måste sängar vara något av det farligaste som finns!

  Tyvärr är det inte bara journalister som inte begriper sig på statistik. Vägverkets skäl att lägga ner övergångsställen är ju att det är så många som blir påkörda där och att det alltså måste vara bättre att folk får gå över gatan utan några markeringar och trafikljus.