Våldsmän utanför skolor i Sundsvall

Inte nog med att två misstänkta pedofiler sägs ha strukit runt skolorna i Haga norr om Sundsvall. Nu har man också ett gäng våldsmän till nazister från organisationen Svenska Motståndsrörelsen (SMR) som stryker runt skolan. I ett eget privat korståg mot misstänkta pedofiler. Det hela handlar såvitt jag kan förstå om att det är ren och skär pöbelverksamhet som SMR tänkt sig när man ”vaktar” skolan. Var och en som organisationen kan tänkas anse som en pedofil kan bli föremål för våld från nazisterna och våldsmännen i SMR.

Vi pratar om en organisation där många medlemmar är straffade för allvarliga våldsdåd och som hyllar de mest obehagliga förebilder:

Svenska motståndsrörelsen grundades 1997 och beskrivs som en militant nynazistisk organisation. Ledare är Klas Lund, tidigare aktiv i Vitt ariskt motstånd (VAM).

Organisationen är motståndare till demokrati och vill införa diktatur i Sverige. I sina skrifter hyllar Svenska motståndsrörelsen bland andra Adolf Hitler, den rumänske ultranationalisten Corneliu Codreanu och den amerikanska vit maktgruppen The Orders grundare Robert J. Mathews.

Flera av organisationens framträdande medlemmar avtjänar långa fängelsestraff och rörelsen har flertalet gånger kopplats till grova våldsbrott.

Organisationen har bland annat knutits till Malexandermorden 1999 och mordet på den fackligt aktiva syndikalisten Björn Söderberg samma år.

Många vanliga människor upplver uppenbart nazisternas närvaro som obehaglig och polisen undersöker nu om det kan rubriceras som ofredande. Jag personligen tycker att folket i Sundsvall borde köra bort våldsmännen från SMR.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Alien

  risken är väl att nazisterna av misstag råkar ge sig på en förälder som bara är där för att plocka upp sitt barn… That’s the problem when civilians do operations only policemen should do. Poliser är tränade att titta efter misstänkta efter väldigt exakta mönster av beteende medan civila letar efter folk som ”tittar snett” eller ”ser konstiga ut”…

 • Det riktigt tragiska är hur många vanliga svenskar ”som i och för sig inte stödjer att de är nazister” som tycker att SMR har tagit ett bra initiativ! Det är tusentals om man ska döma av bloggosfären!

  Jag är livrädd nu, vi står i riktigt farliga tider.

 • peerpede

  Man kan grovt dela upp de olika tyckara i olika grupper.
  Vi har en grupp där förfasar sig över SMR och det med all rätt, det är en hop demokratimarodörer.
  Sen är det de där inte heller gillar SMR, men accepterar deras närvaro då de anser målet helger medlet.
  Sist har vi de därpå rent ideologiska grundar hellre låter ett barn fara illa än ger köp på sina principer och under ytan försvarar pedofilers rättigheter att leva ut sina drömmer.

  Det bästa hade nog varit om ordningsmakten hade skött sina åtaganden så vi hade undgått detta scenario.

 • Maria

  Jag skulle bli jävligt förbannad om nazister ”vaktade” mina barn.

  SMR har en historia av att misshandla på alla oliktänkande. De är ett långt större hot mot barnen är påstådda pedofiler.