Polis försöker stoppa demonstration i Köpenhamn

En klimatdemonstration, »Don’t bye the lie«, har idag på förmiddagen locka ett par hundra deltagare. Enligt Modkraft.dk utvecklades demon snart till en trafikblockad:

Demonstranter er ved at samle sig på Nytorv i det indre København. Der er ind til videre ikke ret mange – under 100 vurderer Modkrafts udsendte. Til gengæld er pressen massivt til stede.

Demonstranterne skal deltage i den første konfrontative, civile ulydighedsaktion under COP15. En demonstration under parolen »Don’t bye their lie« vil aktionere mod private selskabers lobbyvirksomhed mod effektive løsninger på klima- og miljøkrisen. Aktionen er annonceret til at gå fra Nytorv kl. 10 sharp, men det bliver næppe tilfældet.

Der patruljeres tæt af politi i Københavns gader og der er en politihelikopter i luften. Men på Nytorv er der kun en enkelt blå folkevogn med politibetjente – vel at mærke betjente i dialogveste, ikke kampuniformer. Enkelte betjente patruljerer desuden sammen med camouflageklædte folk, sandsynligvis fra Hjemmeværnet, formentlig med hovedformålet at beskytte butikker, hoteller og forretninger.

Bag demonstrationen fra Nytorv står netværket Our Climate – Not Your Business, som på forhånd har annonceret at formålet ikke så meget er en gadedemonstration som en aktion mod udvalgte firmaer, som man vil forsøge at forstyrre.

Demonstrationen vil blive delt op i flere farvede blokke med forskellige funktioner – indtrængningsforsøg, gadelarm og blokader.

Vid Axeltorv försökte polisen stoppa demonstrationen genom att omringa den, men många demonstranter tog sig genom och fortsatte mot Nørrebro/Frederiksberg.

Intressant?
Borgarmedia: Politiken, EB1, 2, 3, 4, Sydsvenskan, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

PS. Demonstrationen har nått fram til Forum i Frederiksberg, vilket var målet. DS.

Advertisements