Köpare eller inte köpare – det blir nedläggning ändå!

GM har bestämt att Saab ska läggas ner, Saab tillverkar bilar som ingen köper, Spyker ägs av ryska maffia och andra spekulanter har säkerligen inte de pengar som behövs för att driva en personbilstillverkare av Saabs storlek vidare. Eller så är de oseriösa på andra sätt. Oavsett hur det går blir det nedläggning av Saab, det är bara cynism, oseriositet och lögnaktighet av tidningarna att låtsas om nåt annat.

Det blir med all säkerhet ingen mer serietillverkning av bensinbilar i Trollhättan även om många gärna skulle önska att så vore fallet. Det som istället skulle behövas var en inriktning på ett helt annat fält, en inriktning mot miljövänligt produktion, minikraftverk, vindkraftverk, elbilar, kollektiva färdmedel osv.

Den enda intressent som har tillräckligt med kapital för att få fram pengar för att genomföra en sån omställning är det gemensamma, det vi brukar kalla staten. Det kräver ju dessutom en del andra åtgärder, om man vill tillverka kollektivtrafikutrustning krävs en rejäl och stabil utbyggnad av den. Det är bara gemensamma pengar och gemensamt ägande samt politiska beslut som kan få till stånd det. Ska det skapas nya jobb i Trollhättan så är det enda vägen att gå.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Jag tycker inte att pengar mina föräldrar betalar ska gå till att rädda ett företag som inte gjort vinst på typ ett decennium. SAAB har fått sina chanser.

    Dessutom är det inte statens uppgift att rädda företag. Att skapa jobb är däremot något staten ska syssla med. Men den enda vägen är inte att rädda ett företag, som som sagt inte gjort något rätt.

    • Anders_S

      Elker: Ingen har ju heller föreslagit det. Så vem babblar du för eller mot?

  • Pingback: SAAB likvidereras – ska Maud söka jobbet som likvidator « Röda Berget()