Snökaoset fortsätter

Det eviga snöandet och problemen med snön och kylan i Sverige tycks fortsätta. I helgen uppger Vägverket att man räknar med stora problem och förmodligen betyder väl det förväntade vädret också problem för tåg- och flygtrafik. I mellansverige ska det komma mer snö, men i sydsverige ska det bli töväder med flera plusgrader vilket kommer att innebära rena halkbanorna på gatorna i Göteborg. Kanske fungerar dock flygtrafiken till hemstaden ändå i det vädret så att jag kommer hem med mitt flyg på söndag.

För mig är det ytterst märkligt att snö ska ställa till med mycket problem för tågtrafik och annat som det gjort. Det borde gå att hantera på ett bättre sätt. Och som jag skrivit förut är det profithunger, nedskärningar, privatiseringar och idiotiska upphandlingssystem som lett till den uppkomna situationen. Problemen har alltså delvis skapats av korkade och irrationella mänskliga beslut om privatiseringar etc.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Maud Olofsson ute och cyklar i ishalkan « Kildén & Åsman()

  • peje

    ”För mig är det ytterst märkligt att snö ska ställa till med så mycket problem för tågtrafik och annat som det gjort. ”

    Jo visst är det lite irriterande men vi får inte glömma att detta, efter vad jag kan förstå, är den värsta vintern på 25 år. Jag tror nog att vi får acceptera att det i ett sådant läge blir problem med både det ena och det andra.

    Banverket sägs ha 12000 växlar som fryser.

    Den stora snömängden, speciellt inne i städer, gör att det inte längre räcker med att ploga, snön måste forslas bort också och här är väl frågan om den kapacitet som krävs överhuvudtaget är möjlig att uppbåda. Trots detta en stor eloge till snöröjare där jag bor där man jobbar dag och natt med att göra gatorna någorlunda framkomliga.