Ännu ingen misstänkt för dödsmisshandeln i Landskrona

Dödsmisshandeln på en parkeringsplats utanför en affär i Landskrona upprör många människor och sysselsätter många poliser. En 78-årig kvinna slogs ner ett sådant sätt att hon senare avled av sina skador. Trots att många poliser arbetar med fallet har ännu ingen misstänkt person hittats, även om det nu verkar som man hittat registreringsnumret för bilen. Landskrona är en stad med problem och min bloggkamrat Röda Malmö skriver så här om det:

Landskrona drabbades hårt av varvskrisen och även många andra industrijobb har försvunnit. Arbetslösheten har länge varit hög, särskilt bland ungdomar.

Där har vi grunden för social oro och problem. Problem som sen har utnyttjats av främlingsfientliga krafter för att hetsa mot invandrare. En hets som i sin tur har ökat motsättningar och utanförskap, vilket i sin tur skapar nya problem – den onda cirkeln blev ett faktum.

Svenskar och nysvenskar i Landskrona borde gå samman för att kräva jobb och utveckling av sin stad. Sverigedemokraterna vill istället skapa splittring och gör på så vis ont värre. Dödsmisshandeln av en äldre kvinna på Hemköps parkeringsplats utnyttjas nu av rasistiska krafter för att vända hatet mot invandrare.

Förövaren är varken känd eller gripen än. Ändå tror sig dessa rasister veta att det är en invandrare. Men om det nu skulle visa sig att det är en invandrare? Hur kan man då göra alla andra invandrare ansvariga för en mans gärningar? Tänk om det är en svensk? Ska då alla svenskar hållas ansvarig?

Det är en mycket korkat och grumligt tänkesätt som ligger till grund för misstänkliggörandena. Det har inget med förnuft att göra. Från polisen säger man att den här typen av våld mot äldre är ett mycket ovanligt brott. Naturligtvis, våld drabbar i första hand unga killar sent på natten efter krogbesök. Oavsett etnisk bakgrund.

Det är en uppgift för vänstern, fackföreningar och andra goda krafter i Landskrona att samla en gräsrotsrörelse mot rasismen och för jobb och välfärd.

Landskrona är en av de svenska städer som drabbades hårdast av 1970-talets varvskris och förlorade i stort sett alla sina större arbetsplatser under 1970- och 1980-talen. Resultatet blev en mängd tomma bostäder som sen fylldes med invandrare och flyktingar. Det säger sig självt att en massa nya människor i ett samhälle där det inte finns några jobb är något som skapar problem. Något som inte är dessa människors problem, utan ett samhällsproblem. Ett problem som måste lösas av hela Sverige, för det kan inte lösas av enbart de lokala politikerna i Landskrona.

Intressant?
Bloggat: Back Nilsson,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements