Uppgörelse mellan Södertäljenätverket och X-team?

Skottlossningen i Södertälje natten till långfredagen handlar ganska troligt om en uppgörelse mellan det lokala gangsternätverket i Södertälje som brukar kallas Syrianska Brödraskapet eller Södertäljenätverket och X-team som är Bandidos supportergrupp. Nyligen dödades en medlem i X-team i stadsdelen Ronna i detta krig mellan två olika gangstergäng om har pågått en tid. Polisen har gripit en 19-åring misstänkt för inblandning i skottlossningen natten till långfredagen och det är bar att hoppas att fallet kan lösas.

För att på sikt lösa problemen med organiserad brottslighet krävs dock helt andra åtgärder än de rent polisiära. Det krävs social åtgräder för att bryta rekryteringen och det social behovet av kriminella nätverk och gäng. Även arbetslösa måste kunan leva på en hyfsad levnadsstandard, så också långdtidssjuka. Detta för att rycka undan möjligheten att ett gängmedlemsskap skulle kunna innebära ett bättre liv med bättre livsvilkor och bättre ekonomi.

För att motverka kriminalitet krävs också en satsning på att återupprätta kvaliteten i skolan tillsammans med att återställa en skola som är lika för alla. Det kräver återförstatligande av skolan för att inför en nehteskola som ger alla lika möjligheter. Det innebär en satsning på bättre kvalitet i förskolan med mindre barngrupper och bra utbildad personal. Det kräver också att vi skaffar meningsfull sysselsättning på fritiden för ungdomar i form av vettiga fritidsgårdar och annat. Vidare krävs i slutändan också att det finns fler jobb. Kanske borde vi nu äntligen kunna införa kortare arbetstid och dela på de arbetsuppgifter som finns.

Det behövs en annan politik än den som den borgerliga regeringen för.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements