Ingen passivitet när det gäller brottslighet

Per Gudmundson i SVD menar att det är märkligt uppgivet när det gäller den ökande våldsbrottsligheten. Det finns troligen en liten ökning, men det är inte helt säkert då det när det gäller vissa brott som våldtäkter i huvudsak handlar omlagändring och ökad anmälningsbenägenhet.

Jag menar att Gudmundson har helt fel, regeringen är mycket aktiv i frågan, dels agerar man aktivt för att öka brottsligheten, dels vidtar man helt felaktiga åtgärder.

Man genomför åtgärer som ökar klyftorna i samhället (privatskolor, orättvis bostadspolitik, större skattelättnader för rika osv). Något som forskningen vet innebär ökad våldsbrottslighet. Man genmför åtgärder som gör det svårare för de i riskzonen att bli grova brottslingar, att försörja sig. Man knuffar dem alltså direkt in i brottslighet och i de kriminellagängens käftar genom att ta bort försörjningsmöjligheter. Vidare genomför regeringen en politik som innebär otryggare anställningar och därmed större problem för de som är i riskzonen för kriminalitet att behålla ett arbete och att sköta sig.

Samtidigt som man gör detta föreslår den borgerliga alliansregeringen också en rad åtgärder som man vet inte hjälper mot brottslighet eller ökad brottslighet. Nämligen hårdare straff, mer övervakning och mer kontroll. Så regeringen är inte passiv eller uppgiven inför brottsligheten. Man agerar hela tiden. På fel sätt och med åtgärder som ökar brottsligheten.

Intressant?
I media om brottslighet: SVD1, 2, 3, 4, AB, HD, GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anders_S

    Om ni vill plädera för hårdare straff måste ni ange källor för era påståenden, dvs visa på bevis för attd et fungerar, det räcker inte emd att tyck att det måste var bra (vilket lär bli svårt). Även i övrigt måste ni följa kommentarsreglerna.

    http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/