Om ingen blivit sjuk är väl maten inte så gammal

McDonalds märker om mat vars tid gått ut. Om jag förstått rätt är det McDonalds själva som bestämt gräsnen för när en maträtt ska betraktas som gammal och ingen annan. Det betyder väl att maträtten även efter denna tid faktiskt kan var helt okej och fullt ätlig. Dessutom, om nu McDonalds märkt om mat under en längre tid och på många ställen så borde väl nån ha blivit sjuk om maten varit otjänlig.

Uppenbarligen har så inte varit fallet och då kan man undra vad som egentligen är problemet. För det handlar faktiskt inte (i alla fall inte som jag förstått det hela) om någon egentlig fuskmärkning eller om nån hälsofara. Och om det handlar om fuskmärkning, men ingen har blivit sjuk så kanske det är reglerna för märkningen det egentligen är fel på.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Hepp

  Problemet är att du tänker som en politiker och inte som en hederlig människa. Det är inte ok att säga en sak och göra en annan.

  • Anders_S

   Hepp: Nej det är inte okej att säga en sak och att göra en annan. Men då är ju felet att McDonalds säger saker de inte kan hålla och det är det som ska kritsieras snarare än gammal mat. För mig verkar det antingen var fle på McDonalds riktlinjer eller så är det fel på de generella reglerna. Så tänker jag, en vanlig hederlig människa.

 • Nja

  Hur vet du att ingen har blivit sjuk? Jag äter på Mc Donalds flera dagar i veckan och kan nog mycke väl ha blivit magsjuk ngn gång efter en dålig burgare!

  Jag känner människor som jobbar och har jobbat på Mc Donalds och jag vet att dom firar när en hamburgare fyller 1 timme i värmeskåpet… Det är inte sunt och jag tror detta bara gör gått för Mc Donalds… I alla fall vet jag att efter den här debatten får jag bättre burgare!

 • Pingback: Man biter aldrig handen som föder en. « essbeck()

 • OliverLangley

  Sen bör kanske, McDonalds inte sälja någon mat som inte håller den utlovade kvalitén, till samma pris som den utlovade standarden?

 • Peppe

  Vart det många som visste om den här 10 minuters regeln innan programmet? Hade aldrig ens hört talas om den

 • Pingback: Olagliga metoder på McDonalds | Svensson()