Pampigt åskväder

Tumlare

I går kväll var det ett enormt åskväder i trakterna där min sommarstuga igger i Nån timer lystes omgivningen upp av blixtar som kom med nån eller några minuters mellanrum. Att sitta i en liten sommarstuge känns i det läget nätans lite kusligt och man upplever sig utlämnad till enorma naturkrafter man inte kan påverka alls.

Att ha en jordfelsbrytare på all ström i stugan har när det blir sådana åskväder vissa konsekvenser. Slår blixten ner i berget eller naturen nånstans i närheten (jag misstänker att det kan handla om kilometers avstånd från huset) så löser jordfelsbrytaren ofelbart. Det är uppenbart att man i det läget inte behöver vara rädd för hälsan hos husets maskiner, men det är lite jobbigt att upprepade gånger behöva slå på strömmen igen. För att inte tänka på hur det blir om vi inte skulle vara här när det är åskväder. Risk för förstörd mat i frysen osv.

Intressant?
Borgarmedia: EX1, 2, BL1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements