Alliansseger enligt Valu

Enligt SVT:s valundersökning valu så ser det ut att bli en seger för allians i dagens val.  Enligt valu så skulle SD få 4,6% och komma in i riksdagen. Det vore mycket beklagligt och obehagligt om det blev så. Men siffran är mycket osäker. Sossarna backar rejält jämfört med förra valet och miljöpartiet går rejält framåt.  Moderaterna går lite framåt jämfört med förra valet. Socialdemokraterna blir största partiet enligt undersökningen. Unga röstar vänster i större utsträckning och äldre mest på alliansen.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, DN1, 2, 3, 4, GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Thomas

    ”Det vore mycket olagligt om det blev så.”

    Nej, många saker kan man tycka om att SD kommer in i riksdagen, men olagligt är det inte! 🙂

    • Anders_S

      Beklagligt ska det vara.