Privat bolag vill inte sköta sina fastigheter

Genom en helt oansvarig privatisering såldes 10 köpcentrum i Stockholm till ett brittiskt fastighetsbolag, Boultbee, som därefter har vägrat rusta upp och sköta de köpcentrum som ligger i fattiga förorter. Man uttalar sin klara vilja att inte sköta underhållet eftersom detta inte skulle vara lönsamt. Istället kräver man pengar från Stockholms stad för att sköta reparationer och underhåll. Det finns ingen anledning att sådana företag ska få lov att äga och driva fastigheter som borde vara gemensamt ägda och kontrollerade.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Det finns heller ingen anledning att det ska finnas köpcentra – en enda monopoliserad plats per stadsdel där det ligger butiker. Sådant uppmuntrar till monopolisering och sån oseriös praxis som den Boultbee ägnar sig åt.

  • Anders_S

   Jan Wiklund: Om det är vi också överens.

 • Jodå, det finns en väldigt viktig anledning att Boultbee ska äga dessa centra. Man ska tjäna pengar, och ju mindre utgifter, desto högre profiter. Om detta är Boultbee och Alliansen helt överens, och en majoritet av svenska folket tycks tycka sammalunda, av valresultatet att döma.

  • Anders_S

   Kerstin: nej, svenska folket tycker inte så, men eftersom socialdemokraterna har samma uppfattning som alliansen så är det ju ingen idé att rösta på dem.

 • Självklart att kommunen måste ha förstått att hyrorna skulle höjas, att kostnaderna för driften skulle bantas är förstås inte heller det en långsökt gissning. De intäkter och resultat som kommunen/Centrumkompaniet hade 2006 var inte på långa vägar nog för att rättfärdiga ett pris på 10,4 miljarder eller finansiera ett lånefinansierat köp.