Egypten – generalstrejk och miljondemonstration

Idag är det meningen att det ska bli en jättelik demonstration i Kairo. Man siktar ett deltagande i miljonklassen. Samtidigt är också en generalstrejk utlyst. Denna dag kan mycket väl vara spiken i kistan, slutet, för Hosni Mubaraks regim.

För att försöka förhindra detta har vice-presidenten Omar Suleiman gått ut  med att han önskar dialog och reformer. Frågan är hur mycket det är värt eller om folk ens bryr sig. Och vem ska de prata med? ElBaradei? Muslimska brödraskapet?  Det verkar ju inte direkt finnas någon central ledning för det folkliga upproret i Egypten.

Alternativet till folkets seger verkar alltså inte vara dialog med regimen. Utan ett blodbad där militären väljer regimens sida. En sådan utveckling vore verkligen inte bra. För att försöka förhindra det måste världen reagera och kräva Mubaraks avgång.

Intressant?
Bloggat: Ringborg, K & Å,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements