Högerextremt våld är ett problem – muslimskt våld är det inte

I Sverige är muslimskt motiverat våld i stort sett obefintligt. Högerextremt våld är däremot vanligt förekommande. Varje år mördas människor av högerextremister, varje år misshandlas, överfalls och trakasseras hundratals människor av högerextremister.

Muslimskt motiverat våld är alltså inget problem då det i praktiken inte existerar. Inte i Sverige (vissa undantag finns, men har inte inneburit att någon utsatts för våld). Hedersvåld är inte muslimskt motiverat våld, utan våld utifrån patriarkala motiv. Något som existerar. I Sverige. Män som misshandlar och mördar kvinnor är inte helt ovanligt. Hedersvåld är bara en mycket liten del av detta och i sig själv knappast ett större problem. Mäns våld är däremot ett större problem. Ett samhällsproblem.

100-tals människor blir alltså utsatta för högerextremt våld varje år och någon/några blir dödade varje år. Högerextremt våld är ett problem, inte så stort som våld med patriarkala motiv, men betydligt mycket större än muslimskt motiverat våld. Högerextremt våld och den därmed sammanhängande rasismen är ett samhällsproblem. Muslimskt motiverat våld är det inte. Inte i Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements