Krogarna på Avenyn – Konceptrestauranger

Del 5 av 6 i serien Krogarna på Avenyn och våldet

Johan Bergqvist äger tillsammans med Ulla Bäckström och Mikael Samuelsson puben Rose and Crown, nattklubben Glow och restaurangen LippAvenyn via bolaget Koncept Restauranger AB. Ett bolag i en koncern där Koncept Holding AB är moderbolag. Företaget samarbetar nära med Mornington Hotel. Mornington är ett hotell och en hotellkedja som tycks ägas av den utomlands boende Hans-Hugo Engström, känd från Kaj Kjellqvists skalbolagsaffärer och bolagsplundringar på 1970-talet.

Finanskrisen 2008 slog mycket hårt mot korgarna på Avenyn och företaget Koncept Restauranger gick med en stor förlust under 2008 i likhet med flera andra krogbolag som Valand och Atomen Konsult (Joe Farellis och Hard Rock Café). Bara några år innan var Koncept Restauranger det lönsammaste krogbolaget i Göteborg.

Mikael Samuelsson är en av de mest uttalade motståndarna till tidgare stängningstider av krogarna på Avenyn. Trots att verkligheten faktiskt visat att det är ett fungerande sätt att få ner våldet på krogarna och Avenyn. Restaurangerna han är delägare hör dock inte till de ställen som har många anmälningar om misshandel, Lipp hade 6 stycken under 2010, Rose & Crown lika många och slutligen hade Glow enbart 4. Alla Koncepts restauranger är medlemmar i Krogar mot knark (KMK) vilket också Nivå och Park Lane är. Så just medlemskapet i KMK verkar inte ha speciellt stor betydelse när det gäller våldet på krogen.

Delägaren Ulla Bäckström var tidigare gift med Valands (Logistik Restauranger) ägare Åke Bäckström.

Läs mer: GP1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, GT,

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

Series Navigation<< Bröderna Johansson med kompanjoner – Park LaneKrogarna på Avenyn – Logistik Restauranger >>
Advertisements