Mer Allbäckfiffel

Stefan Allbäck Byggnads AB som fifflat med fakturorna i samband med renoveringen av kvarteret Standaret i Majorna misstänks nu för mer fiffel. Denna gång kring en renovering i kvarteret Polstjärnan, också i Majorna. Det sen tidigare kända fifflet och överfaktureringen gjordes i samarbeta med en projektledare som också var ansvarig för renoveringen av Polstjärnan:

Ett av skälen kan vara att såväl byggfirman som projektledaren är desamma som vid den numera rikskända takomläggningen av kvarteret Standaret. I maj förra året avslöjades misstänkt fiffel i samband med takarbetet. Totalt fakturerade byggmästaren Stefan Allbäck runt sex miljoner kronor för renoveringen. Men stora delar av de arbeten han tagit betalt för ska inte ha blivit utförda.

Projektledaren som ansvarade för renoveringen av Standaret är avstängd från sin tjänst hos Familjebostäder. Han är polisanmäld för trolöshet mot huvudman och delgiven misstanke om mutbrott.

Även Stefan Allbäck är delgiven misstanke om grov bestickning och grovt bedrägeri.

Hela härvan av mutaffärer i Göteborg är en grov skandal som i mångt och mycket är ett resultat av den så kallade ”Göteborgsandan” i kombination med marknadsanpassning, avreglering, upphandlingar och privatisering.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements