Misslyckad spårvagnsupphandling i Göteborg

Det fokus som finns att man ska ta så ta så billiga lösningar som möjligt när man köper in nya tjänster och utrustning från privata leverantörer har lett till att bussarna som går i trafik i Göteborg till stor del är undermåliga och att de nya spårvagnarna ständigt behöver repareras. Jakten på billiga avtal och produkter har dessutom förmodligen lett till högre kostnader över tid.

Upphandlingssystemen, avreglering och privatisering har uppenbart lett till en sämre teknisk standard i kollektivtrafiken. Något som i sin tur leder till farligare och  dåligt fungerande kollektivtrafik. Något som ju är mycket problematiskt då människor faktiskt borde och behöver åka mer med kollektivtrafiken, inte mindre som ju kan bli följden av problemen. Problem som alltså till stor del orsakats av en idiotisk vinststyrning, privatisering, avreglering och vansinnigt utformade upphandlingssystem.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements