Massvaccineringen mot svininfluensan dyr och onödig

Den svenska massvaccineringen mot svininfluensan blev mycket dyr. Faktiskt en helt onödig kostnad. Svininfluensan är en relativt harmlös influensa som dödar mycket färre än en normal influensa gör. Detta visste man på ett tidigt stadium då södra halvklotet hade sin svininfluensaepidemi innan något vaccin fanns. Dödligheten i svininfluensa visade sig vara mycket lägre än i vanlig influensa. Främst kanske på grund av att äldre människor var immuna mot svininfluensan och normalt är det gamla och sjuka människor som dör i influensa.

Massvaccineringen i Sverige var följaktligen helt onödig och dessutom mycket kostsam. DN är faktiskt helt ute och cyklar på denna punkt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements