Svårlöst mord i Bergsjön

För nästan två veckor sen, den 8 juni, hittades en mördad man i Bergsjön. Det har efter undersökningar visat sig vara en 44-åring från Bosnien som uppehöll sig i Sverige utan uppehållstillstånd. Han hade sökt asyl men fått avslag och skulle avvisas. Han gick då under jorden och har levt som papperslös i Sverige därefter. Polisen har på grund av denna situation mycket svårt att utreda mordet då mannen inte förekommer i några register av något slag i Sverige. Mordet är troligen ett av tre (fyra döda då ett var ett dubbelmord) med gäng- och gangsterkoppling i Göteborg detta år. De andra är mordet på Xheladin Purava i Vasastan och dubbelmordet i Bergsjön.

Frågan är om 44-åringen från Bosnien tvingats in i brottslighet genom att han fått sin asylansökan avslagen eller om han var gangster redan innan han kom? Eller har han för att komma hit satt sig i skuld hos gangsters och sen inte kunnat betala tillbaks? Troligen får vi aldrig reda på hur det egentligen är. Mordet kommer ju sannolikt aldrig att lösas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Det här mordet är sannolikt helt orelaterat till organiserad brottslighet eller gängbrottslighet. Ingen av omständigheterna pekar i den riktningen. Mer är svårt att säga med tanke på sekretessen.

    • Okej. När det blir offentligt så kommer jag att kommentera det.