Oacceptabelt brandattentat mot McDonalds

McDonaldsrestaurangen i Scandinavium i Göteborg har utsatts för ett brandattentat under natten till idag. Brottet ifråga kallas mordbrand. En hammare som använts för att slå sönder fönstret hittades på plasten och enligt uppgifter brann det ganska rejält.

Den här typen av sabotageaktioner är direkt kontraproduktiva och felaktiga, om det nu handlar om en politisk aktion och inte nåt personligt hämndbegär. Det senare gör naturligtvis inte saken ett dugg bättre. Men låt oss utgå från att det är en politisk aktion. Oavsett vad syftet är med aktionen så innebär den att förståelsen för det man vill uppnå minskar bland vanligt folk. Mordbrandsaktioner är inte acceptabla.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  McDonalds Worker Resistance är bättre motstånd emot McDonalds i så fall.

  Men McDonalds är ett tacksamt mål för en aldeles vanlig pyroman, det är inte många som saknar dem eller blir väldigt upprörda om de brinner ned. Inte som om man bränner en skola, som brukar vara vanliga mål annars.

  • Jo, det fins anledning att bli väldigt upprörd om någon bränner ner Scandinavium. För det är ju vad det handlar om i detta fall.

 • Anonym

  McDonalds Worker Resistance är bättre motstånd emot McDonalds i så fall.

  Men McDonalds är ett tacksamt mål för en aldeles vanlig pyroman, det är inte många som saknar dem eller blir väldigt upprörda om de brinner ned. Inte som om man bränner en skola, som brukar vara vanliga mål annars.

 • Pingback: Idioter till djuraktivister | Svensson()

 • Pingback: Djurrättsaktivist misstänkt för mordbrand | Svensson()

 • Pingback: Mordbrand är inget vettigt sätt att protestera | Svensson()