Familjetragedin i Sigtuna – mamman anhållen för mord

I det oerhört tragiska fallet i Sigtuna där två pojkar, 4 och 8 år gamla, mördats har nu mamman till de två pojkarna anhållits för misstanke om mord. Pojkarna anmäldes försvunna av pappan på söndagen och hittades i en sjö invid Munkholmen i Sigtuna på måndagen. Ganska omedelbart greps mamman för misstanke om mord.

Enligt pappan hade han varit i kontakt med mamman vid 22-tiden på söndagen och då kunde hon inte redogöra för var pojkarna var. Han kontaktade då polisen och anmälde pojkarna som försvunna. Mamman uppgav då att hon sett dem klockan 20 på söndagen. När pojkarna hittades på måndagen misstänkt polisen omedelbart att ett brott hade begåtts. varför har de inte uppgett ännu.

Att kvinnor mördar barn är mycket ovanligt och i flertalet fall handlar det om djup tragik i familjen och psykisk sjukdom. Ibland spelar även missbruk en roll. Däremot handlar det aldrig om ondska. Ondska är bara ett mänskligt påfund som inte kan förklara nånting utan det används för att försöka slippa förklara och förstå. Under senare år har också kvinnors våld mot barn minskat kraftigt, det har gått från att vara mycket ovanligt till extremt ovanligt, från fyra per år under första delen av 90-talet till ett per år under åren 2005–2008. Under åren 1990–2008 dödades 34 barn av sina mammor. Bara 5 av barnen var äldre än sex år. När kvinnor mördar barn sker det oftast genom dränkning eller kvävning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements