Brandattentat mot nöjesbåt i Malmö

För andra gången i år har nöjesbåten och krogen Prins Bernhard i Malmö utsatts för ett attentat. Förra gången, i maj, var det en bomb som exploderade invid entrén och en mindre brand uppstod som dock släcktes av en förbipasserande. Denna gång var det en brandbomb som kastades mot båten men den brand som uppstod kunde även denna gång släckas snabbt. När polisen kom till platsen hade gärningsmannen hunnit springa från platsen. Han sågs av vittnen larmade polisen när de såg honom kasta brandbomben.

Sannolikt handlar väl detta liksom andra liknande attentat mot krogar i Malmö om att någon kriminell gruppering vill att krogarna ska betala för beskydd. Utpressning alltså. För några år sen var sådant här mycket vanligt i Göteborg, men det tycks ha lugnat ner sig. Om det beror på att gängen har andra inkomstkällor eller på att restaurangerna betalar har jag ingen aning om.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements