Misslyckande för Outlaws MC

På hösten förra året försökte Outlaws MC etablera sig i Ystad. Det fanns enligt uppgifter då 8-10 personer i staden och dess närhet som var beredda att upprätta en lokalorganisation i den lilla sydskånska staden. Men så har det inte blivit. Outlaws MC har misslyckats att etablera sig i Ystad och har istället skapat ett antal chapters i Malmö. Förutom i Malmö finns man i Falun, Uppsala, Stockholm och så har man två prospect chapters varav ett i Östersund. Utöver detta finns också ett Nomads-chapter utan geografisk hemvist.

Polisen i Skåne menar att de kan ta åt sig äran för att Outlaws inte kunnat etablera sig i Ystad. Men det finner jag inte sannolikt, då borde de ju inte heller ha kunnat etablera flera chapters i Malmö. Det handlar nog om interna orsaker inom Outlaws till att man inte lyckats etablera sig i staden med Polen-färjorna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements