Motion dålig bantarmetod

Boknytt
Varför blir vi feta?
Gary Taubes
Optimal förlag

Motion dålig bantarmetod

Sunt förnuft säger att bantning handlar om att äta mindre och motionera mer. Att det handlar om fysik och energibalans – mindre energi in, mer energi ut. Bara myter säger författaren och vetenskapsjournalisten Gary Taubes vid hälsoforskningsinstitutionen på University of California.

Bantning handlar mer om biologi, gener och evolution – om hur kroppen fungerar när vi äter olika slags mat. Och då är det mindre kolhydrater och mer fett och kött som gäller, argumenterar han övertygande.

Hans Norebrink

Läs mer: EX, Rönngren, Lanterne Rouge,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements
 • Jag tror det där är fel utgångspunkt. Det finns ingen rätt eller fel bantningsmetod. En del klarar att gå ner på LCHF. Andra på att dra ner på fett. En del har inga problem alls. Och för ytterligare en del är det en rent psykologisk fråga, KBT och ändrade livsmönster som gäller.

  Det bästa sättet för mig att gå ned i vikt har alltid varit att springa i kombination med styrketräning. Struntar jag då bara i chips och godis går jag ner i en enorm hastighet. Att ta en bantningsbok som bibel blir bara fel.

  • Anonym

   Jag svarar allihopa! 🙂 I olika skeden i livet är olika metoder lämpligast under ett liv.

 • Anonym

  Jag har experimenterat med mig själv som subjekt och träning. Träning 5 dagar i veckan ger effekt när man ökar muskelmassan och därmed gör allt arbete man gör i vardagen mer energikrävande. Men effekterna är relativt små, den viktiga effekten av träning var disciplin, en disciplin som är självspäkande, att vägra kroppen vila när den vill ha vila och pusha lite till. Den disciplinen applicerad på ätandet, att förvägra sig en omedelbar gratifikation, den ger enorm effekt. Ät disciplinerat, bli ohungrig inte proppmätt osv. Det är samma sak med alla dieter, de försöker infoga disciplin i ätandet genom ett fokus på vad och hur mycket, med ritualer och tabu.

  Själv anser jag att kroppen talar om för oss hur mycket som är lämpigt att äta om vi bara lär oss vara uppmärksamma på den.

 • Poängen med motion är att det gör kroppen friskare. Förbättrar välbefinnandet. Orkar mer. Det gör att man får svårare att fastna i negativa tankemönster. Att man tar den där lilla extra biten choklad för att man känner sig nere. Motion fungerar.