Som väntat sitter Papandreou kvar

Igår vann Giorgios Papandreou en förtroendeomröstning i det grekiska parlamentet med 153 (151?) av 300 röster . Detta var förväntat efter att den grekiska regeringen ställt in folkomröstningen om krispaketet efter påtryckningar och utpressning från storkapitalet i väst.  Därmed blir det inte heller något nyval.

Papandreou själv kan ändå tvingas avgå som premiärminister och i så fall ersättas med finansministern Evangelos Venizelos i samband med att en bred koalitionsregering bildas av Pasok och den borgerliga oppositionen i Ny Demokrati. Inget av det här kommer dock att rädda Grekland utan krisen kommer sannolikt att fortsätta förvärras. Snart drabbas dessutom fler länder av liknande kriser. Det handlar om Italien, Portugal och Irland i först hand. När Italien får problem blir det betydligt värre för hela Europa än problemen i Grekland.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements