Bakterie orsakar besvärliga förkylningar

Just nu är ovanligt många människor förkylda eller har lunginflammation. Orsaken är ett svårt utbrott av infektioner som beror på bakterien Mykoplasma pneumoniae. En bakterie som orsakar halsbesvär, feber och besvärlig hosta. I värsta fall kan man också få lunginflammmation. Ett av mina barnbarn har drabbats av lunginflammation och min son har haft en besvärlig hosta i flera veckor tillsammans med hög feber under nån vecka. Utbrottet av mykoplasmainfektioner i år är det största på många år.

Samtidigt så härjar också rhinovirus som också kan ge besvärliga infektioner och i värsta fall lunginflammation. Vilket man har spelar kanske mindre roll, det är bara att konstatera att så här års så härjar olika infektioner friskt. Jag har inte blivit sjuk. Än kan man kanske säga. I all fall har jag inte märkt nåt. Hade iofs en släng av feber häromveckan, men det var inget allvarligt. Det är väl bara att tvätta händerna ordentligt ständigt och jämnt så kanske man kan slippa en infektion.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements