Skrota bussfilen – bygg en spårväg

Det finns ingen anledning att bygga en bilbro till Öckerö eller Hönö. Den behövs inte och bilism är inget som det bör satsas på. Bygg istället en spårväg till Torslanda och utnyttja befintlig järnväg till Arendal och Volvo för pendeltåg. Kanske kan trafiken bestå av duospårvagnar så att man kan använda både nybyggd spårväg från Volvo Torslanda ut till Nolered och/eller Amhult tillsammans med järnvägsspåren. Resultatet blir minskad bilism, minskad trängsel på vägen, bättre miljö samt minskade utsläpp av växthusgaser. Vinstlotter över hela linjen alltså. Kanske bussfilen inte ens behövs i det läget. Dessutom är utbyggd kollektivtrafik ett nödvändigt komplement till trängselavgifter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements