Exit Tolgfors

Försvarsminister Sten Tolgfors kastar nu in handduken. Vapenfabriken i Saudiarabien och FOI:s fiffel, hans egna lögner och bristande ansvarstagande har till slut lett till att Sten Tolgfors avgår från regeringen. I praktiken fanns inget alternativ. Han hade målat in sig i ett hörn och hade inga möjligheter att ta sig ur härvan av lögner, halvsanningar och undvikanden. Tolgfors avgång var förväntad och oundviklig.

Hans avgång kommer dock inte att förändra något i grunden. Den svenska vapenexporten till diktaturer kommer att fortsätta. Om det är de flesta svenska partier överens. Tolgfors misskötte affärerna. Därför får han och vapenexporten fortsätta. Och kanske kan all annan skit som ännu inte kommit upp i dagen i Saudi-affären nu döljas än djupare. I själva verket blir kanske Tolgfors avgång en ren avledningsmanöver.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements