Första fyndet i Svartedalen var inget, men det andra…

Mycket tyder på att man nu hittat något som kan vara Marina Johanssons lik. I vilket fall som helst har man hittat en kropp inlindad i plast och madrasser i närheten av Övre Långevatten i Svartedalen. Det första fyndet vid Härsvatten (Härjesvatten) var dock inte några skelettdelar från människa som man först trodde:

Fynden från Härsvatten är nu avskrivna och avspärrningarna är hävda. Benfynden härrör med 99 procents säkerhet från något djur och de plagg som påträffats kommer från en badplats vid sjön, säger Björ Blixter, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.

Fynden från skogen vid Övre Långevatten, några kilometer från Härsvatten, är desto mer intressanta.

– Vi har påträffat en kropp inlindad i ett material samt andra tygrester. Bara polisen och gärningsmannen vet vilken typ av material det handlar om, säger Blixter.

Men enligt Peder Schillerström, operativ ledare för Missing People, bestod materialet kring kroppen av en plastförpackning, en bäddmadrass och tygrester.

Vad som förvånar är att man så fort hittade flera fynd i samband med gårdagens letande. Man tycker ju att dessa fynd borde gått att hitta tidigare. Visserligen är Svartedalen stort, men det handlar ju ändå om en sjö där det finns en väg fram och som besöks av sportfiskare. Polisen säger att man sökt just detta område tidigare och då verkar det hela än underligare. Mycket tyder på att polisen faktiskt gjort ett antal misstag under utredningen av Marina Johanssons försvinnande. Misstag som antagligen inneburit att ingen misstänkt har kunnat fällas för dådet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om Marina Johansson, Spekeröd, Svartedalen, Övre Långevatten, Likfynd, Mord, Mordmisstänkt, Brott, Våld, Stenungsund, Polisen, Samhälle, Politik

Advertisements