Folkpartiet – det eviga nästbästapartiet

Folkpartiet har i sex decennier varit det parti som flest svenskar uppger som nästa bästa parti. I alla fall enligt SOM-undersökningen från Göteborgs universitet. Aldrig det bästa för många, utan alltid det nästa bästa. Dessutom är folkpartiet det parti som förlorar flest väljare mellan olika val. Man har helt enkelt inte längre några kärnväljare sen de frireligiösa kristna övergav dem till förmån för kristdemokraterna. Men skolmarodören Jan Björklund är säkerligen mannen som kan ändra på detta. Folkpartiet har under hans tid ersatts av Miljöpartiet som svenskarnas näst bästa parti. Får han hålla på en tid så upphör förmodligen folkpartiet inte bara blivit av med kärnväljarna, inte bara blivit ett litet parti i mängden utan förlorat majoriteten av väljarna för gott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements