Två åtalade för Kortedalamisshandeln

Två, en 15-åring och en 16-åring, av de sammanlagt sju pojkar som misstänkts för misshandeln och överfallet på en 61-årig man,Carl-Erik, på Kortedala Torg åtalas nu. Misshandeln tycks ha varit mycket kraftig och brutal:

Komplicerade benbrott av skallbenet, ansiktsskelettet och överkäken samt blödningar ovanför och under alla hjärnhinnor samt i hjärnan. Detta har krävt långvarig och kvalificerad sjukhusvård men också flera akuta operationer.

Tillståndet var länge livshotande.

I dag är synen på vänsterögat för alltid utraderad och vänstersidan (både arm och ben) försvagad. Störningarna i språkcentrum irriterar honom:

– När jag tänker ”gaffel” så säger jag ”kniv”. Det kan upprepas flera gånger, berättar Carl-Eric i sitt enda förhör i förundersökningen.

Han minns ingenting efter 2010.

Sammanlagt är 8 personer kallade som vittnen. Däribland en man som försökte ingripa. Bägge åtalade medger att de brukat ett visst våld mot den misshandlade mannen. en av dem hävdar att det skedde i självförsvar och en annan att han bara hjälpte en kompis genom att måtta en spark.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements