Tyska flygstrejker fortsätter

Under en tid har personal vid det tyska flygbolaget Lufthansa strejkat till och från. Det har orsakat störningar i flygtrafik i hela Europa, men främst i Tyskland. Konflikten handlar om att bolaget kommit med ett uselt lönebud till de anställda och därför har de anställda tagit till stridsåtgärder mot företaget. Förhandlingarna om lönerna och arbetsvillkoren har pågått i 13 månader. Enligt en del uppgifter tjänar Lufthansas personal sämre än vad man gör vid andra liknande flygbolag.

På fredag (imorgon) kommer kabinanställda att lägga ner arbetet under 24 timmar. Flyg till och från samtliga tyska flygplatser drabbas. Två av tre Lufthansa-avgångar ställs in. Totalt ställs sex flygningar mellan Arlanda och Frankfurt resp München in. Dessutom ställs fyra avgångar mellan Landvetter och Frankfurt in.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements