Löjliga övertoner från Ransgård

I Hjällbo har ungdomar siktat med grön laser mot bussförare och kastat sten på spårvagnar. Inte direkt första gången det sker. Tilltagen kan förstås få allvarliga konsekvenser, men det är rent utav löjligt att ta till såna övertoner som moderatpolitikerna Ransgård gör. Han menar att stenkastning mot spårvagnar ska kallas mordförsök. Vilket naturligtvis ur all aspekter är dumheter och trams. För att vara mordförsök krävs uppsåt och plan att döda. Så är det naturligtvis inte här. På sin höjd kan det hela handla om allmänfarlig vårdslöshet, framkallande av fara eller nåt liknande. Skadegörelse förstås. Farligt är det självklart. Både för förare och passagerare. Men mordförsök är det knappast.

Att Ransgård inte vet vad han snackar om framgår klart när han sen hävdar att problemen med grön laser för några år sen var så stora i Backa att spårvagnstrafik ställdes in. Jag undrar faktiskt hur det skulle gått till. Spårvägen till Backa som visserligen utlovades när stadsdelen byggdes har aldrig byggts. Så där finns ingen spårväg och inga spårvagnar har nånsin ställts in i Backa. Däremot ställdes bussar in när det var omfattande bråk med bilbränder och stenkastning mot bussar i Backa. Genom pajaskonster  och skitsnack försöker alltså Ransgård ta billiga poäng. Löjligt helt enkelt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Ransgård är en genuin pajas som behöver uppmärksamhet för att överleva, så det är inte konstigt att han tar till brösttoner.

  • Löjliga övertoner? Nej tvärt om. Verkligheten är den att ett stort antal förare av bussar och spårvagnar som jag personligen känner sedan länge vid ett stort antal tillfällen råkat ut för att få glasrutan krossad  av stenkastande ungdomar och/eller blivit beskjutna av grön laser så att de fått mer än besvär med ögonen- det finns förare som fått åka till lasarett där ögonläkare kallats in akut.

    Problemet är tyvärr inte enbart relaterat till sk. problemområden som Backa. Men det är vanligare i områden där det finns ungdomar som av ett eller annat skäl inte har föräldrar som bryr sig om vad de gör utan att ungdomarna är ute för att bråka. Vilket de ofta gör med varandra. Talade så sent som i förrgår med tre förare, en buss och två spårvagnsförare, som varit utsatta för detta. Nog upplever de situationen lika allvarligt som Ransgård säger.

    Det vore bra om Västtrafik antingen själva eller genom sitt samarbete med säkerhetsföretag hade ordningsvakter som mer regelbundet åkte med vagnarna.

    • Javisst är det så. Vi är i sak i stort sett överens. Men det är övertoner och dumheter att kalla det mordförsök som Ransgård gör.