Enormt knarkbeslag i Helsingborg

Beslaget gjordes redan i november vid en razzia som leddes av rikskriminalen men av utredningstekniska skäl har man inte offentligjort det hela förrän nu.

Den 16 november kom 150 kilo amfetamin till Helsingborg med en lastbilstrailer. Långtradaren stoppades och polisen fann det stora partiet narkotika. Beslaget är det största amfetaminbeslaget som gjorts i Sverige. Narkotikan är värd över 100 miljoner kronor i brukarledet. Det ska jämföras med de dryga 120 kilo amfetamin som beslagtogs av tullen under hela 2011.

Amfetaminet kom ursprungligen från Slovakien och transporterades via Tyskland och Danmark. Därifrån kördes narkotikapartiet över Öresundsbron till Malmö och vidare till Helsingborg. Partiet anses ha varit avsett för Stockholmsområdet men uppslaget till spaningsinsatsen ska ha kommit från norsk polis. I arbetet ska såväl Europol och slovakisk polis ha varit inkopplade.

När polisen slog till mot smugglarna skedde det efter en tids spaning och man hade misstankar om att det i just den aktuella lastbilen fanns smuggelgods. Polisen slog till vid en omlastning och i samband med det greps en 64-årig man från Helsingborg samtidigt som narkotikan hittades i en lägenhet. Dessutom efterlyses en man från Hässleholm. Han greps i december. I samma månad greps också två män från Malmö. En 45-åring och en 18-åring. Alla fyra är häktade, två av dem är svenska medborgare, en av dem i Slovakien.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Enormt knarkbeslag i Helsingborg”

Kommentarer är stängda.