Tågkraschen i Saltsjöbaden – olycka ingen stöld?

Saltsjöbanan, rkockat tågDet verkar som olyckan med tåget på Saltsjöbanan som körde in i ett hus inte alls handlar om en städerska ute på egna äventyr utan enbart om bristande säkerhetsrutiner på det privata tågbolaget Arriva. Även om städerskan kommit åt dödmansgreppet vilket man ju sannolikt måste göra när man städar ska ju inte tåget starta. Något har inte gjorts rätt av personal som hanterat det aktuella tågsättet innan städerskan kom dit.

Om det är så att hon genom att fälla ett säte lyckats blocker dödmansgreppet så förklarar det ju varför hon inte kunde få stopp på tåget. Men det handlar ju i så fall om ett direkt konstruktionsfel som inte kan vara tillåtet. Det verkar ju sannolikt att bolaget även på detta området underlåtit att sköta säkerheten på ett riktigt sätt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements